Doe-dagen zesde leerjaar

Donderdagvoormiddag 6 februari 2014 zijn de zesdes naar de Middenschool Drie Hofsteden geweest.
We waren in groepjes verdeeld en we kregen allerlei activiteiten…
De leerkrachten gaven de les goed, ôp een leuke manier.
Jammer dat we maar 3 vakken hebben gekregen, maar ze waren super leuk.

We zijn op donderdagnamiddag 6 februari 2014 naar het Atheneum op de Pottelberg geweest.
We zijn ’s middags toegekomen en we hebben onmiddelijk gegeten.
We waren terug in groepjes verdeeld.
Weer kregen we lessen.
En voor degene die nu in het 5de leerjaar zitten: het was superleuk vandaag!

We zijn vrijdag 7 februari 2014 naar de middenschool van Heule geweest.
We hebben 3 vakken gekregen met de hele klas samen.
Eerst zijn we naar de juwelen geweest en ze hebben dingen uitgelegd en getoond.
We kregen een klein hartje, we moesten het laten blinken en er een letter in zetten.
Bij schilderen moesten we een tekening schilderen.
En bij elektriciteit moesten we een lampje laten branden.
De kinderenin die school hebben dingetjes gemaakt met elektriciteit, echt tof!

Macy Roosenboom, 6A

Op donderdag en vrijdag zijn we met de zesdes naar drie scholen gegaan: middenschool 3 Hofsteden, atheneum Pottelberg en KTA Heule.
In de middenschool 3 Hofsteden kregen we natuurwetenschappen, daar deden we testjes en onderzochten we een blad met de microscoop.
Daar kregen we ook nog wiskunde, daar werkten we met een iPad.
We moesten een cirkel maken, alleen moest je niet veel doen. De iPad deed het meeste.
In het atheneum Pottelberg kregen we Engels en leerden we ook het Engelse alfabet.
We kregen ook Latijn in het atheneum, daar leerden we Latijnse woordjes, liedjes en een beetje over de geschiedenis.
In KTA Heule kregen we kunst. We mochten dan op een blad hokjes inkleuren met verf.
We werkten met elektriciteit in het KTA Heule. Daar leerden we een lampje laten branden, kregen we schokjes en we kregen ook een paar eindwerken te zien.
Ik vond het leukste Latijn, omdat we leerden over een oude taal.
Ik vond het een leuke ervaring om de scholen te bezoeken.

Yasemin, 6A

Om meer foto’s te bekijken, klik hier.

DSCN0527.JPG DSCN0533.JPG DSCN0544.JPG DSCN0548.JPG DSCN0575.JPG DSCN0599.JPG DSCN0614.JPG WP_000778.jpg WP_000788.jpg

Geplaatst in 6A, 6B