Sportklassen

We zijn met 6A en 6B op sportklassen geweest. De leerlingen schreven een tekstje over de verschillende sporten.

DSCN0722.JPG

We zijn met 6A en 6B op sportklassen gegaan. We hebben een heleboel sporten gedaan. Squash, hockey, kinbal, basebal, rugby enzovoort. Ik heb een tekst geschreven die over kinbal gaat. Kinbal is een leuke sport met een hele grote bal. Kinbal is eigenlijk ook nog met groepen, met drie of vier groepen. Bijvoorbeeld een gorep met een rode T-shirt, een groep met een blauwe T-shirt en een groep met een gele T-shirt. Eén iemand moet een aanloop nemen en de andere moeten de bal vasthouden. Zodra je de aanloop hebt genomen, moet je met jouw twee handen op de bal slaan. Maar als je de aanloop neemt, moet je eerst ‘Omnikin’ zeggen en een kleur. De ploeg met het kleur dat geroepen wordt moet dan de grote bal vangen. Als de bal valt, krijgen de andere ploegen een punt.

Rédouane, 6B

Kinbal is een sport waarbij je goed moet opletten en je moet een grote bal in evenwicht brengen in de lucht. Bij de opzet moet je ertegen slaan.

Yendric, 6B

DSCN0857.JPG

Inline-skate is een sport met wielen. Je moet je evenwicht zien te vinden. Zeker als je bijna botst tegen een andere skater. En iedereen is wel eens gevallen maar het belangrijkste is dat het leuk en grappig was. We leerden leuke, moeilijke en grappige trukjes maar uiteindelijk hebben we het wel goed gedaan en is het gelukt.

Hichem, 6B

DSCN0876.JPG

Rugby is een leuke sport waarbij je veel moet lopen. De meester heeft de bal weggetrapt en ik en een vriend moesten de bal halen. Dan is de bal gebotst op de grond en tegen mijn neus. Toen had ik een bloedneus.

Soufyan, 6B

DSCN0675.JPG

DSCN0737.JPG

Klimmen en kleuteren was heel leuk. We mochten aan touwen hangen net als tarzan.

Rhune, 6B

Ik vond dat een hele leuke sport maar ook een beetje eng want we moesten op rekken helemaal naarboven klimmen.

Arina, 6B

DSCN0868.JPG

Poispinning is een sport waarbij je vooral je polsen, handen en armen nodig hebt. Je hebt een balletje met een paar linten aan. Je moet allemaal bewegingen doen. Ik vind het een leuke sport. Het is net een lintenshow!

Shakira, 6B

DSCN0806.JPG

Hockey is een leuke sport. In hockey moet je met een stick een platte schijf bewegen. Je moet zoveel mogelijk doelpunten maken.

Mohamed, 6B

DSCN0749.JPG

Stepdansen is heel lastig, maar wel heel leuk. Met juf Hannah erbij was het top. Die mevrouw was heel lief.
Step is eigenlijk een verhoogje waar je op moet dansen en op stappen. Je moest verschillende pasjes uitvoeren, wel zeven keer na elkaar. Toen was het klaar en iedereen was uitgeput!

Celien, 6B

6A en 6B zijn naar sportklassen geweest. Ik zal wat vertellen op step. Step is een zeer lastige sport, echt waar super lastig. Onze juf deed ook mee en dat vond ik heel leuk. Op het eind van de dag, was ik doodmoe door stepdansen. Wel leuk maar heel lastig!

Assma, 6B

DSCN0889.JPG DSCN0900.JPG

We hebben bij sportklassen heel wat soorten sport gespeeld. Bij squash hebben we een soort tennis gespeeld. Het is in een klein kamertje waar we tegen de muren met een rubberen balletje moesten gooien. Iedere keer moest de andere persoon het opvangen met zijn raket en terug tegen de muur gooien. In ieder kamertje moeten twee personen spelen; De leider van het spel en vier andere kinderen gingen naar boven, ze keken nar de kinderen die aan het spelen waren. Boven in de gang kon je kijken naar de personen die aan het spelen waren. Het was wel leuk dat je eens mocht kijken naar de spelers, ook dat we mochten omwisselen, dat we met iedereen eigenlijk konden spelen, apart.

Kylie, 6B

DSCN0753.JPG

Maxi-trampoline is een sport waarbij je moet springen en trucjes moet doen. Ik vind het een heel leuke sport en ik denk dat veel andere kinderen dit ook een supersport vinden!

Nakïa, 6B

Om nog meer foto’s te bekijken, klik hier.

Geplaatst in 6A, 6B