2B

Bij juf Yorka

30 juni 2017

Bedankt kinderen voor het leuke schooljaar!!!

Bedankt lieve kinderen van klas 2B!!
Het was een SUPERleuk schooljaar!! Ik zal jullie missen!!!
Prettige vakantie!!! En veel succes in het derde leerjaar!!
Zonnige groeten juf Yorka!!!
Zie hier klas 2B!!

Schoolreis 2A/ 2B/2C!!!

Op maandag 26 juni 2017 vertrokken we met het tweede leerjaar op schoolreis naar Harry Malter !!
We hebben veel gespeeld, dieren gezien, en vooral ook een mooie circusshow gezien!!
SUPERleuk!!!
Zie hier de knotsgekke foto’s!!

Pannenkoekenverkoop in onze klas!!

Bedankt superkinderen van klas 2B en ook de mama’s, papa’s, … die veel pannenkoeken hebben verkocht!!!
Zie hier de spelletjes, luisterverhalen, quiz,… die we al volop gebruiken in de klas!!!!!

24 mei 2017

Sportdag!

Zie hier enkele leuke foto’s van onze sportdag!

23 mei 2017

Onze moestuin van de klas!!

Naast onze klas hebben wij een moestuin!!
Een stukje in de tuin waar kinderen mogen planten en oogsten wat ze willen, kinderen hebben niets liever. Zelf de grond voorbereiden en planten zaaien, is ontzettend leuk om te doen, vooral als ze hun geplante zaadjes zien groeien tot groenten. Wees er maar zeker van dat ze hun zelfgekweekte groentjes met heel veel zin zullen verorberen!
Zie hier de foto’s!

Ridderkamp met het tweede leerjaar!!

Op 16 mei 2017 trokken de kinderen van het tweede leerjaar terug naar ‘1302’!

We gingen eerst op stap met een schatkist op wielen met leuke en leerrijke opdrachten:
– Per kar gingen 6 kinderen, vergezeld van een volwassen begeleider op stap met de ‘holderdebolderkar’. De ‘Holder-de-Boldertocht’ is één groot plezierig spel in de stad, en laat kinderen kennismaken met enkele historische bezienswaardigheden van Kortrijk.
– Na de tocht werden de kinderen in Kortrijk 1302 tot ridder geslagen.

Daarna waren er nog pannenkoeken, leuke activiteiten in het thema ‘Ridders in 1302’, lekker eten, … En mochten we blijven slapen op school in ons ridderkamp!!!!!

Het was SUPERleuk!!!

Zie hier de foto’s

16 mei 2017

Ridderkamp

Het ridderkamp voor het tweede leerjaar staat klaar.

image3image4

10 april 2017

Kippen in onze klas!!

In het tweede leerjaar was het op 31 maart een hele beestenboel: er liepen geen kinderen meer, maar wel meer dan 50 kakelende kippen en lawaai dat ze maakten!!!
Zie hier de foto’s

17 maart 2017

Nationale pyjamadag

Nationale pyjamadag is een dag die georganiseerd wordt om Bednet (het onderwijsnet voor zieke kinderen) eens in de kijker te zetten. De foto’s vind je hier.

IMG_20170317_102806

15 maart 2017

Plastic soep!

Op maandag 13/03/17 kwam er een juf in onze klassen voor een workshop ‘plastic soep’
Samen met ‘Gloob en Teo’ onderzochten we verschillende deelthema’s rond watervervuiling. We ontdekten en ervaarden dat water vooral door plastic afval wordt vervuild. We ontdekten welke weg plastic afval tot in de oceaan aflegt, hoe de plastic soep ontstaat en welke schadelijke gevolgen deze heeft voor mens, dier en natuur. Tot slot onderzochten we hoe je iets tegen de plastic soep kan doen.

Zie hier de foto’s!