2B

Bij juf Yorka

10 april 2017

Kippen in onze klas!!

In het tweede leerjaar was het op 31 maart een hele beestenboel: er liepen geen kinderen meer, maar wel meer dan 50 kakelende kippen en lawaai dat ze maakten!!!
Zie hier de foto’s

17 maart 2017

Nationale pyjamadag

Nationale pyjamadag is een dag die georganiseerd wordt om Bednet (het onderwijsnet voor zieke kinderen) eens in de kijker te zetten. De foto’s vind je hier.

IMG_20170317_102806

15 maart 2017

Plastic soep!

Op maandag 13/03/17 kwam er een juf in onze klassen voor een workshop ‘plastic soep’
Samen met ‘Gloob en Teo’ onderzochten we verschillende deelthema’s rond watervervuiling. We ontdekten en ervaarden dat water vooral door plastic afval wordt vervuild. We ontdekten welke weg plastic afval tot in de oceaan aflegt, hoe de plastic soep ontstaat en welke schadelijke gevolgen deze heeft voor mens, dier en natuur. Tot slot onderzochten we hoe je iets tegen de plastic soep kan doen.

Zie hier de foto’s!

Jeugdboekenmaand!

De Jeugdboekenweek wordt jaarlijks georganiseerd en wisselt elke keer van thema.
In 2017 organiseren we de Jeugdboekenmaand! Van 1 tot 31 maart 2017 zullen boeken en leesplezier meer dan ooit in de kijker staan.

Ook het thema is intussen bekend: ‘Je bent wie je bent’
-Bestaan er typische jongens en meisjes?
-En bestaan er dan ook ‘echte’ jongens- en meisjesboeken?
-Houden alle meisjes van roze en prinsessen?
-En alle jongens van draken en ridders?
-Wat betekent het om jongen of meisje te zijn?

Dat, en veel meer, in boeken natuurlijk. Want jeugdliteratuur biedt jonge lezers en al wie met boeken aan de slag wil gaan een schat aan verhalen, veel stof tot nadenken en uitgelezen kansen om hokjes te doorbreken.

In onze klas zijn lezen we elke dag uit het boek ‘Rosie en Moussa’!

Zie hier het boek!

2 maart 2017

Carnaval!!

Kinderen houden van verkleden, dat staat vast!
Daarom vieren wij met de kinderen een SUPERleuk feest: carnaval!!

Zie hier de grappige foto’s!

Kronkeldiedoe!!

Met het tweede leerjaar zijn we gaan sporten op 20/02/17: KRONKELDIEDOE!!

Kronkeldiedoe is een mannetje dat boordevol energie langs de verschillende oefeningen kronkelt en veert. De oefeningen en het materiaal zijn zo gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk mogelijk voor de kinderen. SUPERLEUK!!!

Zie hier de leuke foto’s!

15 februari 2017

Koken in de klas!!

Op vrijdagnamiddag hebben we met het 2de leerjaar gekookt in de klas. Alle leerlingen van het 2de leerjaar werden door elkaar in groepjes verdeeld.
We gingen om beurt per groepje in de drie klassen iets maken.
We maakten snoepjes met chocolade en versierden deze voor valentijn. Ook een gezonde ‘valentijn’- smoothie stond op het menu. 2B werd omgetoverd tot een pannenkoekenkeuken. We veranderden ook tomaatjes en wortels in hartjes. Er werden ook toastjes in de vorm van een hart gemaakt en gesmeerd.
Na de speeltijd was het dan tijd om gezellig samen alles te proeven.
Het was een heel leuke namiddag!

Zie hier de foto’s!

6 februari 2017

Creatief met Magritte

DSCI0032In de klas leerden we over licht en donker en hoe kunstenaars dit gebruiken in hun schilderijen. We werkten met schilderijen van René Magritte, Johannes Vermeer, Rembrandt, Seurat.

Nadien gingen we zelf aan de slag, we kozen om te werken met dag en nacht zoals René Magritte:

René Magritte (1898-1967) was één van de belangrijkste artiesten binnen het surrealisme: niet alleen als schilder maar ook als tekenaar, graveur, beeldhouwer, fotograaf en filmmaker. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste Belgische schilder van de 20ste eeuw.

Zie hier de creatieve kinderen aan de slag!

Poëziefeest!

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.

Dus werd het in onze klas ook een poëziefeest!!
– De juf las iedere dag voor uit een poëziebundel, we leerden genieten van een leuk gedicht, een rijmpje, …
– Klas 3B kwam in onze klas een gedicht voordragen!
– Iedere dag van de week losten we een poëzieraadsel op, dit was een leuke wedstrijd waaraan we deelnamen met de klas!
– We werkten ook creatief rond gedichten.
– De leukste gedichten/poëzie verzamelden we in ons eigen poëzieschrift!

Zie hier enkele creatieve werken!

15 december 2016

De voorleesweek: Voorlezen in de kleuterklas!!

dsci0001Voorleesweek!

Naar aanleiding van de voorleesweek zijn we met onze klas (2B) gaan voorlezen in het derde keuter!! Vol enthousiasme, zie hier de foto’s!