2C

Bij Juf. Tina Vercruysse

10 april 2017

Kippen in het tweede leerjaar!!

In het tweede leerjaar was het op 31 maart een hele beestenboel: er liepen geen kinderen meer, maar wel meer dan 50 kakelende kippen en lawaai dat ze maakten!!!

17 maart 2017

Nationale pyjamadag

Nationale pyjamadag is een dag die georganiseerd wordt om Bednet (het onderwijsnet voor zieke kinderen) eens in de kijker te zetten. De foto’s vind je hier.

IMG_20170317_102806

15 maart 2017

Plastic soep!

Op maandag 13/03/17 kwam er een juf in onze klassen voor een workshop ‘plastic soep’
Samen met ‘Gloob en Teo’ onderzochten we verschillende deelthema’s rond watervervuiling. We ontdekten en ervaarden dat water vooral door plastic afval wordt vervuild. We ontdekten welke weg plastic afval tot in de oceaan aflegt, hoe de plastic soep ontstaat en welke schadelijke gevolgen deze heeft voor mens, dier en natuur. Tot slot onderzochten we hoe je iets tegen de plastic soep kan doen.

2 maart 2017

Carnaval!!

Kinderen houden van verkleden, dat staat vast!
Daarom vieren wij met de kinderen een SUPERleuk feest: carnaval!!

Zie hier de grappige foto’s!

Kronkeldiedoe!!

Met het tweede leerjaar zijn we gaan sporten op 20/02/17: KRONKELDIEDOE!!

Kronkeldiedoe is een mannetje dat boordevol energie langs de verschillende oefeningen kronkelt en veert. De oefeningen en het materiaal zijn zo gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk mogelijk voor de kinderen. SUPERLEUK!!!

Zie hier de leuke foto’s!

15 februari 2017

Koken in de klas!!

Op vrijdagnamiddag hebben we met het 2de leerjaar gekookt in de klas. Alle leerlingen van het 2de leerjaar werden door elkaar in groepjes verdeeld.
We gingen om beurt per groepje in de drie klassen iets maken.
We maakten snoepjes met chocolade en versierden deze voor valentijn. Ook een gezonde ‘valentijn’- smoothie stond op het menu. 2B werd omgetoverd tot een pannenkoekenkeuken. We veranderden ook tomaatjes en wortels in hartjes. Er werden ook toastjes in de vorm van een hart gemaakt en gesmeerd.
Na de speeltijd was het dan tijd om gezellig samen alles te proeven.
Het was een heel leuke namiddag!

24 november 2016

Voorleesweek

Tijdens de week van 21/11/2016 t.e.m. 25/11/2016 was het voorleesweek.

We konden een aantal ouders warm maken om te komen lezen. De leerlingen vonden dit heel fijn.

Hier meer foto’s

19 oktober 2016

Naar het bos

Op donderdag 13 oktober zijn we met het tweede leerjaar naar het bos gegaan. Daar zagen we hoe het bos veranderd was in de herfst. Tijdens een flinke wandeling konden we kastanjes, eikels en verschillende blaadjes zoeken. We bewaarden deze allemaal in onze schatkist. Daarna speelden we ook. Er werden veel kampen gebouwd met de takken in het speelbos. Het bezoek aan het bos was heel leuk!

klik hier voor meer foto’s