2C

Bij Juf. Tina Vercruysse

17 november 2017

Grootouderfeest 2017

Op donderdag 16 november kregen we leuk bezoek van een 100-tal fantastische grootouders!

De kinderen zorgden voor een mooi spektakel en daarna mochten ze mee met hun grootouders naar de eetzaal om te genieten van een heerlijk taartje en een kopje koffie.

De kinderen die bij de juffen bleven, kregen uiteraard ook een taartje.

18 september 2017

Levensloop Kortrijk 2017

In het weekend van 9 en 10 september namen we met onze school / ouderwerking voor het eerst deel aan de Levensloop in Kortrijk!

Iedereen kent wel iemand die de vreselijke strijd moet leveren tegen kanker… Dit jaar beslisten we vanuit de ouderwerking om deel te nemen aan Levensloop. Tijdens het weekend van Levensloop wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor de Stichting tegen Kanker…

De bedoeling is om met je team 24 uur lang in beweging te zijn. Er is telkens een shift van 1u en daarna worden de lopers / wandelaars afgelost door de volgende.

Het werd een heel gezellig gebeuren. Niet enkels de sporters kwamen langs, er werd ook een mooi bedrag ingezameld aan het tentje zelf. Er werden hotdogs, wafels en lekkere drankjes verkocht.

Genieten jullie mee van de foto’s?

Hopelijk kunnen we volgend jaar terug deelnemen met een nog groter succes!

PS. We haalden 1099 Euro op!!!

30 juni 2017

Schoolreis 2A/ 2B/2C!!!

Op maandag 26 juni 2017 vertrokken we met het tweede leerjaar op schoolreis naar Harry Malter !!
We hebben veel gespeeld, dieren gezien, en vooral ook een mooie circusshow gezien!!
SUPERleuk!!!
Zie hier de knotsgekke foto’s!!

23 mei 2017

Ridderkamp met het tweede leerjaar!!

Op 16 mei 2017 trokken de kinderen van het tweede leerjaar terug naar ‘1302’!

We gingen eerst op stap met een schatkist op wielen met leuke en leerrijke opdrachten:
– Per kar gingen 6 kinderen, vergezeld van een volwassen begeleider op stap met de ‘holderdebolderkar’. De ‘Holder-de-Boldertocht’ is één groot plezierig spel in de stad, en laat kinderen kennismaken met enkele historische bezienswaardigheden van Kortrijk.
– Na de tocht werden de kinderen in Kortrijk 1302 tot ridder geslagen.

Daarna waren er nog pannenkoeken, leuke activiteiten in het thema ‘Ridders in 1302’, lekker eten, … En mochten we blijven slapen op school in ons ridderkamp!!!!!

Het was SUPERleuk!!!

Zie hier de foto’s

16 mei 2017

Ridderkamp

Het ridderkamp voor het tweede leerjaar staat klaar.

image3image4

10 april 2017

Kippen in het tweede leerjaar!!

In het tweede leerjaar was het op 31 maart een hele beestenboel: er liepen geen kinderen meer, maar wel meer dan 50 kakelende kippen en lawaai dat ze maakten!!!
Zie hier de foto’s!

17 maart 2017

Nationale pyjamadag

Nationale pyjamadag is een dag die georganiseerd wordt om Bednet (het onderwijsnet voor zieke kinderen) eens in de kijker te zetten. De foto’s vind je hier.

IMG_20170317_102806

15 maart 2017

Plastic soep!

Op maandag 13/03/17 kwam er een juf in onze klassen voor een workshop ‘plastic soep’
Samen met ‘Gloob en Teo’ onderzochten we verschillende deelthema’s rond watervervuiling. We ontdekten en ervaarden dat water vooral door plastic afval wordt vervuild. We ontdekten welke weg plastic afval tot in de oceaan aflegt, hoe de plastic soep ontstaat en welke schadelijke gevolgen deze heeft voor mens, dier en natuur. Tot slot onderzochten we hoe je iets tegen de plastic soep kan doen.

Zie hier de foto’s!

2 maart 2017

Carnaval!!

Kinderen houden van verkleden, dat staat vast!
Daarom vieren wij met de kinderen een SUPERleuk feest: carnaval!!

Zie hier de grappige foto’s!

Kronkeldiedoe!!

Met het tweede leerjaar zijn we gaan sporten op 20/02/17: KRONKELDIEDOE!!

Kronkeldiedoe is een mannetje dat boordevol energie langs de verschillende oefeningen kronkelt en veert. De oefeningen en het materiaal zijn zo gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk mogelijk voor de kinderen. SUPERLEUK!!!

Zie hier de leuke foto’s!