5A

Bij juf Sophie

24 maart 2017

Knutselen met mensen van de Branding

Een tijdje geleden kregen we de kans om in te stappen in een project met de Branding. De Branding begeleidt mensen met een beperking. Samen met onze kinderen willen ze dingen knutselen.

De resultaten zijn echt prachtig! De kinderen werkten op een heel respectvolle manier samen met hun nieuwe ‘meester’ of ‘juf’.

We maakten een zakdoehoudertje; een theelichthoudertje; een bloemstukje; een bloempotje; een uilenmagneetje; en een keramisch potje. Op onze blog kan je telkens een kort verslagje lezen! Klik op groene woorden voor het bijhorende verslag.

18 maart 2017

Een spreekbeurt

Wauw! De leerlingen van 5a hebben een aantal weken geleden de opdracht gekregen om rond een zelfgekozen onderwerp een spreekbeurt te maken. Ik moet zeggen dat ze me elke keer opnieuw verrassen met hun originele onderwerpen en uitvoering. Zo leerde Emre ons hoe chocolade wordt gemaakt. Tallhatou vertelde heel vlot over de geschiedenis, het eten en de klederdracht van Guinee. Omaima liet ons proeven van een originele Marokkaanse pannenkoek met duizend gaatjes in. Gustavo kon me overtuigen fan te worden van Ronaldo! Levi leerde ons zelfs goochelen! Ik ben benieuwd wat er nog allemaal komt… jullie doen het super! Grote pluim van de juf! 👍👏

17 maart 2017

one mile a day

We proberen iedere dag met de derde graad een toertje te lopen. Dit stimuleert onze hersenen en zorgt ervoor dat je beter kan opletten tijdens de lessen. Ook onze fysiek gaat er op vooruit. Via deze link vind je nog heel wat foto’s.

IMG_20170316_113949

ons smart-bord!

Eindelijk is het zo ver ons oude bord wordt geruild voor een nieuw digitaal bord. Echt super wat je daar allemaal mee kan doen

IMG_20170316_100845

Nationale pyjamadag

Nationale pyjamadag is een dag die georganiseerd wordt om Bednet (het onderwijsnet voor zieke kinderen) eens in de kijker te zetten. De foto’s vind je hier.

IMG_20170317_102806

16 maart 2017

5A en 5B online

Beste mama’s, papa’s, leerlingen en geïnteresseerden

Willen jullie weten wat we allemaal in 5A en 5B leren en uitspoken? Wil je eens zien wat voor prachtige werkjes de leerlingen maken of wil je eens een kijkje nemen in onze klassen? Dan moet je zeker eens kijken op onze klasblog

23 mei 2016

Sport- en natuurdag in De Gavers

De vijfdes en de zesdes trokken met de fiets naar De Gavers.

We deden er een hoogteparcours en een touwenparcours en ook een onvergetelijke deathride… Dat was een echte belevenis, alleen voor durvers!

We konden ook genieten van een natuurwandeling met een gids over vanalles wat er te zien en te vinden is: de waterdiertjes, de waterkwaliteit, de bijen enz….

Het was leerrijk en spannend tegelijk! Wij vonden het supercool!

Klik hier voor foto’s.

8 december 2015

Sinterklaasatelier

Naar aanleiding van De Sint organiseerden we een sinterklaasatelier!

De leerlingen konden zich inschrijven voor 1 van de 16 mogelijke activiteiten.

Voor elk wat wils dus!

IMG_0498 (Small)   sneeuwpop1 (Small)   meer foto’s

27 november 2015

Voorleesweek

Enkele sfeerbeelden van de voorleesweek….

Klik hier voor meer foto’s.

23 oktober 2015

Dode hoek

We kregen een interessante workshop over de dode hoek van een vrachtwagen.

Op onze school is er aandacht voor ‘veilig verkeer’.

In de dode hoek!

Een vrachtwagen heeft geen achterruit. Daardoor kan de chauffeur je niet zien achter de oplegger.

Maak altijd oogcontact met de chauffeur. Als jij naar de chauffeur kijkt en hij kijkt terug, heeft hij je zeker gezien. Let op! Mensen kunnen niet in een boogje kijken.

De vrachtwagen heeft een hoge cabine. Daardoor ziet de chauffeur je letterlijk over het hoofd vlak voor en naast de cabine.

Spiegels tonen nooit alles! Daarom ziet de chauffeur je niet in een grote zone rechts naast de oplegger.

Klik hier voor foto’s.