5B

Bij juf Lies

23 mei 2016

Sport- en natuurdag in De Gavers

De vijfdes en de zesdes trokken met de fiets naar De Gavers.

We deden er een hoogteparcours en een touwenparcours en ook een onvergetelijke deathride… Dat was een echte belevenis, alleen voor durvers!

We konden ook genieten van een natuurwandeling met een gids over vanalles wat er te zien en te vinden is: de waterdiertjes, de waterkwaliteit, de bijen enz….

Het was leerrijk en spannend tegelijk! Wij vonden het supercool!

Klik hier voor foto’s.

11 december 2015

Lezen met het 5de leerjaar!!

Lezen is belangrijk!!!

– Iemand die leest kent doorgaans meer woorden dan iemand die nooit een boek vastpakt. Je leert dan onze taal op een speelse manier.
-Lezen is goed voor je verbeelding. Een boek doet je helemaal opgaan in het verhaal,….
-Van de boeken die je kiest, kan je veel bijleren over verschillende onderwerpen: geschiedenis, wetenschap, dieren, mensen, techniek, …

Maar lezen kan soms ook gewoon leuk zijn. Er zijn prachtige verhalen neergeschreven!!!

Dus daarom lezen wij (klas 2B) nu samen met het 5de leerjaar, zij helpen ons en leren ons om goed te lezen!!! SUPERTOF!!!

Zie hier de leuke foto’s!!

8 december 2015

Sinterklaasatelier

Naar aanleiding van De Sint organiseerden we een sinterklaasatelier!

De leerlingen konden zich inschrijven voor 1 van de 16 mogelijke activiteiten.

Voor elk wat wils dus!

IMG_0498 (Small)   sneeuwpop1 (Small)   meer foto’s

27 november 2015

Voorleesweek

Enkele sfeerbeelden van de voorleesweek….

Klik hier voor meer foto’s.

23 oktober 2015

Dode hoek

We kregen een interessante workshop over de dode hoek van een vrachtwagen.

Op onze school is er aandacht voor ‘veilig verkeer’.

In de dode hoek!

Een vrachtwagen heeft geen achterruit. Daardoor kan de chauffeur je niet zien achter de oplegger.

Maak altijd oogcontact met de chauffeur. Als jij naar de chauffeur kijkt en hij kijkt terug, heeft hij je zeker gezien. Let op! Mensen kunnen niet in een boogje kijken.

De vrachtwagen heeft een hoge cabine. Daardoor ziet de chauffeur je letterlijk over het hoofd vlak voor en naast de cabine.

Spiegels tonen nooit alles! Daarom ziet de chauffeur je niet in een grote zone rechts naast de oplegger.

Klik hier voor foto’s.

4 april 2015

Wereldwaterdag!

Het was superleuk op wereldwaterdag!!!!DSCI0201.JPG

Zie hier nog leuke foto’s!

3 april 2015

Het voetbalteam op verplaatsing

Samen met enkele leerlingen van 4B, 5A, 6A en 6B gingen we woensdag naar het voetbaltoernooi om ons te amuseren. Het was ook leuk om mee te spelen aan het toernooi.

Schrijvers van de tekst: Amin, Sami en Abdurrahman,

met een extra dank aan meester Wouter, onze coach!

Kookdag

Samen met de kookmama’s maakten we vandaag lekkere gerechten zoals couscous, pizza, vegetarische pasta en een Tsjetsjeense schotel.

We maakten ook onze eigen limonade en een heerlijk dessert: fruitsalade en pudding.

Geschreven door Maria en Rabiye,

met een extra dank je wel aan de kookmama’s!

Voor meer foto’s klik hier!

23 maart 2015

Samen met de klas ontbijten.

Vandaag heb ik de kinderen verrast met een gezellig ontbijt. Tijdens ons kringgesprek genoten we allen van een yohurtje, enkele sandwiches met beleg en wat fruitsap. Zo ondervonden de leerlingen die ’s morgens niet ontbijten, dat dit toch best gezellig kan zijn.

Deze verrassing was als dank aan de leerlingen voor de super gezellige sfeer op de WereldWaterDag.

Klik hier voor de foto’s.

Wereldwaterdag en zoneclips

Tijdens de lessen W.O. en taal werkten we vorige week voornamelijk rond de onderwerpen water en de zoneclips. We maakten ondermeer een waterfilter; de leerlingen leerden hoe een zoneclips tot stand komt en op WereldWaterDag zelf gingen we met de ganse school op stap. We stapten meer dan 6 km, om dan uiteindelijk op het Schouwburgplein naar een schitterend optreden van een coverband van het KTA te luisteren. Ook enkele meisjes van onze klas traden op met het waterlied. Maria, Elina, Tanzila, Rabiye en Aisatou zongen samen op het grote podium. Dit deden ze samen met Luka en Aurora van 5A en Fardouza van 6B.

Het was een vermoeiende, maar vooral super gezellige dag! wereldwaterdag en zoneclips 2015-03-20 09.41.48 2015-03-19 11.36.00

Voor meer sfeerbeelden, kan je hier klikken.