K1-2

Bij juf Evi

24 maart 2017

Wereldwaterdag 2017

Op donderdag 23 maart was het wereldwaterdag.

In het zuiden zijn er kinderen die wel 6km moeten wandelen voor ze water kunnen drinken. Daarom hebben we eerste met de kleuters een fikse wandeling gemaakt. Daarna konden we genieten van een heerlijk glaasje fris water.

Voortaan drinken we dagelijks water. Dit is veel gezonder dan chocomelk of fruitsap! Op de speelplaats van het lager mochten de 3de kleuters reeds kennis maken met de nieuwe waterfontijntjes. Daar kunnen ze dan vanaf volgend jaar zoveel fris water drinken als ze willen.

Er werd ook gevraagd aan de kleuters om zo veel mogelijk in blauwe kledij naar school te komen.

Dit werd dan ook massaal gedaan!!!

23 maart 2017

Techniek in K3

In het derde kleuter komt juf Delphine elke donderdag techniek geven.

We laten lichtjes branden, we laten motortjes draaien, we laten een robot rondrijden.

We werken met bouten en moeren , … en nog zoveel meer…

7 maart 2017

Rollebolle

Op maandag 6 maart gingen alle kleuters van de tweede kleuterklas naar “Rollebolle” in de Lange Munte. Het was een fijne voormiddag vol sport en spel.

Foto:

“klik hier voor alle foto’s”

24 februari 2017

Carnaval!!!

Op vrijdag 24-2-2017 vierden we samen met de kleuters een spetterend carnavalfeest!!!

We kregen van de directeur een lekkere donut en een glaasje grenadine. Juf Conny kwam samen met de Snoepkoning op bezoek om met ons te dansen. Iedereen kreeg van de koning ook nog een zakje snoepjes.

21 februari 2017

De ridders en prinsessen van K2 en K3

De kleuters trokken vrijdag naar huis verkleed als mooie prinsessen en stoere ridders.

14 februari 2017

Voederbollen maken voor de vogels

Eind januari was het koud… heel koud. De vogeltjes vinden dan wat moeilijk eten. Wij hebben zelf voederbollen gemaakt voor de vogels.

10 februari 2017

Museumbezoek Kortrijk 1302

Op donderdag 9/2/2017 trokken K3A en K3C naar het museum Kortrijk 1302. Daar kregen ze een mooie rondleiding van Ridder Ronny!

1 december 2016

K2B op bezoek naar de kinderboerderij

Op woensdag 30 november brachten de kleuters van K2B en K2C een bezoek naar kinderboerderij Bokkenslot in Deerlijk

Zwarte Pieten komen piepen

Op dinsdag liepen er heel onverwacht twee Zwarte Pieten rond op onze school… Ze waren op zoek naar de Sint…. Hoe loopt dat af?

29 november 2016

Zwarte pieten aan het raam !

afbeelding3Wat een verrassing ! Wie stond er vandaag aan ons raam ? De zwarte pieten van de Sint ! Kleuters waren superenthousiast !

klik hier voor alle foto’s