K1-2

Bij juf Evi

22 juni 2017

Kleutersportdag 2017

Op donderdag 22 juni konden de kleuters genieten van een knotsgekke en heel warme sportvoormiddag!!! Gelukkig was er ook veel water…!!!

16 juni 2017

Schoolreis K2A – K2B – K2C – K3C Ter Bergelen

Vandaag gingen de kleuters van juf Brigitte, juf Marleen en juf Evi op schoolreis naar Ter Bergelen. Het was een hele fijne dag. De kinderen hebben zich volop kunnen uitleven. Ook het zonnetje was van de partij, de lekker ijsjes die juf Delphine ons bracht hebben dan ook heerlijk gesmaakt!

Screenshot_1

“klik hier voor alle foto’s”

29 mei 2017

Evenwichtsparcours

Een volledig nieuw evenwichtsparcours staat er op de kleuterspeelplaats.

Dit parcours konden we realiseren met de steun van de vriendenkring

Dank u welIMG_2006 (Medium)

11 mei 2017

Uitstap naar de kinderboerderij “Bokkeslot”

Op woensdag 10 mei gingen de kleuters van K2c en K3C naar de  kinderboerderij “Bokkeslot” te Deerlijk. We ontdekten alle boerderijdieren en mochten de boerin helpen bij het geven van het eten. Het was een leerrijke en fijne voormiddag!

24 maart 2017

Wereldwaterdag 2017

Op donderdag 23 maart was het wereldwaterdag.

In het zuiden zijn er kinderen die wel 6km moeten wandelen voor ze water kunnen drinken. Daarom hebben we eerste met de kleuters een fikse wandeling gemaakt. Daarna konden we genieten van een heerlijk glaasje fris water.

Voortaan drinken we dagelijks water. Dit is veel gezonder dan chocomelk of fruitsap! Op de speelplaats van het lager mochten de 3de kleuters reeds kennis maken met de nieuwe waterfontijntjes. Daar kunnen ze dan vanaf volgend jaar zoveel fris water drinken als ze willen.

Er werd ook gevraagd aan de kleuters om zo veel mogelijk in blauwe kledij naar school te komen.

Dit werd dan ook massaal gedaan!!!

23 maart 2017

Techniek in K3

In het derde kleuter komt juf Delphine elke donderdag techniek geven.

We laten lichtjes branden, we laten motortjes draaien, we laten een robot rondrijden.

We werken met bouten en moeren , … en nog zoveel meer…

7 maart 2017

Rollebolle

Op maandag 6 maart gingen alle kleuters van de tweede kleuterklas naar “Rollebolle” in de Lange Munte. Het was een fijne voormiddag vol sport en spel.

Foto:

“klik hier voor alle foto’s”

24 februari 2017

Carnaval!!!

Op vrijdag 24-2-2017 vierden we samen met de kleuters een spetterend carnavalfeest!!!

We kregen van de directeur een lekkere donut en een glaasje grenadine. Juf Conny kwam samen met de Snoepkoning op bezoek om met ons te dansen. Iedereen kreeg van de koning ook nog een zakje snoepjes.

21 februari 2017

De ridders en prinsessen van K2 en K3

De kleuters trokken vrijdag naar huis verkleed als mooie prinsessen en stoere ridders.

14 februari 2017

Voederbollen maken voor de vogels

Eind januari was het koud… heel koud. De vogeltjes vinden dan wat moeilijk eten. Wij hebben zelf voederbollen gemaakt voor de vogels.