K2A

Bij juf Brigitte

24 maart 2017

Wereldwaterdag 2017

Op donderdag 23 maart was het wereldwaterdag.

In het zuiden zijn er kinderen die wel 6km moeten wandelen voor ze water kunnen drinken. Daarom hebben we eerste met de kleuters een fikse wandeling gemaakt. Daarna konden we genieten van een heerlijk glaasje fris water.

Voortaan drinken we dagelijks water. Dit is veel gezonder dan chocomelk of fruitsap! Op de speelplaats van het lager mochten de 3de kleuters reeds kennis maken met de nieuwe waterfontijntjes. Daar kunnen ze dan vanaf volgend jaar zoveel fris water drinken als ze willen.

Er werd ook gevraagd aan de kleuters om zo veel mogelijk in blauwe kledij naar school te komen.

Dit werd dan ook massaal gedaan!!!

7 maart 2017

Rollebolle

Op maandag 6 maart gingen alle kleuters van de tweede kleuterklas naar “Rollebolle” in de Lange Munte. Het was een fijne voormiddag vol sport en spel.

Foto:

“klik hier voor alle foto’s”

25 februari 2017

Carnaval

Hoera, we vierden weer feest. Na het dansen, springen, en spelen met onze carnavalsvriendjes konden we genieten van de poppenkast, een lekkere donut en grenadine. Dank u wel, prins carnaval, voor de snoep en tot volgend jaar!

klik hier voor de foto’s

30 januari 2017

Kinderboerderij

Op donderdag 1/12 zijn we naar de kinderboerderij “Bokkeslot” geweest met de tweede kleuterklas.
Wij hebben er heerlijke klaaskoeken gebakken en we mochten ook de vele dieren bezoeken en verzorgen. Het was een hele leuke dag!
klik hier voor meer foto’s
de boerderij

5 december 2016

Wij kregen heel veel lekkers!

Kijk eens wat wij allemaal kregen van de Sint… Chocolade en koekjes.

Omdat wij zo flink zijn geweest dit jaar!

20161205_103232-compressor Klik hier voor meer foto’s

De Sint en Pieten kwamen op bezoek bij de kleuters

Vandaag kregen wij bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten… Het was een groot feest!

Klik hier voor meer foto’s.

1 december 2016

Zwarte Pieten komen piepen

Op dinsdag liepen er heel onverwacht twee Zwarte Pieten rond op onze school… Ze waren op zoek naar de Sint…. Hoe loopt dat af?

29 november 2016

Grootouderfeest

Op donderdagnamiddag (24/11/2016) kwamen de grootouders op bezoek in de klas. Zo konden zij eens zien wat hun kleinkind allemaal in de klas doet. Natuurlijk mochten de oma’s en opa’s meespelen in de klas.
We konden onze oma’s en opa’s toch niet met lege handen naar huis laten gaan. Zij kregen allemaal nog een geschenkje van hun oogappel.

Klik hier vimg_4943img_4957oor alle foto’s.

Zwarte pieten aan het raam !

afbeelding3Wat een verrassing ! Wie stond er vandaag aan ons raam ? De zwarte pieten van de Sint ! Kleuters waren superenthousiast !

klik hier voor alle foto’s

24 september 2016

50 jaar GO

Wat was het weer een leuke dag ! Onze school bestond 50 jaar en dat moest natuurlijk gevierd ! We hebben er samen super van genoten. Kijk maar mee! Hiep, hiep, hiep hoera voor Basisschool Drie Hofsteden!

klik hier voor alle foto’s     dscn2089-smalldscn2110-small