Oudercomité

Ouders kunnen meehelpen het kwalitatieve van de school te benadrukken en eventueel te verbeteren.

Hieraan wordt door het oudercomité gewerkt met vooral een accent op volgende punten:

• een aantal leesouders zetten zich iedere week in om samen met de leerkrachten de kinderen op een optimale manier te leren zelfstandig lezen (niveau-lezen)
  • bibliotheek bijhouden: boeken herstellen, boeken aanvragen en aankopen
  • tijdens de jeugdboekenweek  worden tal van activiteiten georganiseerd in het kader van een thema en er wordt ook voorgelezen
  • organiseren van een info-avond
  • het kriebelteam helpt de verpleegster van het CLB bij de luizencontrole en bij het toelichten van mogelijke behandelingen
  • de verloren voorwerpen tot een minimum beperken
  • de leerkrachten kunnen een beroep op ons doen om bv.:de kleinsten te helpen tijdens de sportdag, mee te helpen bij tal van activiteiten zoals verkeersvrije dag, carnaval, … mee te helpen als natuurouder, winterwandeling, verzorgen van bar tijdens opendeurdag, bij oudercontacten en na zee- en rivierklassen (opbrengst ten voordele van de kinderen)
  • organiseren van een “doe-dag” : infrastructurele opfrissingswerken.

Dit alles kan gerealiseerd worden door een groeiende samenwerking met de directie en het voltallig personeel. Iedere ouder (of voogd) die zin en tijd heeft om aan iets mee te werken, kan contact opnemen met één van onze leden.

Contactadressen zijn alvast:

Minister De Taeyelaan: